Extra opname van het PsalmenProject met de ‘Enige Gezangen’

Afbeelding Poster PsalmenProject 12

Omschrijving

Op donderdag 14 januari 2016 zal er in de Nicolaikerk te Utrecht een extra opname van het PsalmenProject plaatsvinden. Omdat de laatste opname -deel 12- niet op één cd past, is besloten om met de z.g. ‘Enige Gezangen’ een dubbel-cd te produceren. Omdat een aantal van deze gezangen erg bekend zijn (zoals de Lofzangen van Maria, Zacharias en Simeon) maar de anderen vaak nauwelijks gezongen worden (zoals bijv. de twee geloofsbelijdenissen en de Bedezang na de Predikatie) is dit een mooie gelegenheid om het project op deze manier te completeren.

Omdat deze avond op korte termijn plaatsvindt, is besloten om twee koren met Dirigent Arjen J. A. Uitbeijerse als kerngroep te laten functioneren. Andere zangers zijn natuurlijk van harte welkom! Organist Gerben Mourik zal -evenals op de eerste opname van deel 12- de samenzang begeleiden op het Marcussen-orgel.

Deze avond begint om 19.30; het is aan te raden om i.v.m. de kou zich warm te kleden; voor warme dranken zal gezorgd worden.
Op deze pagina zijn de melodieën van de gezangen al te beluisteren.

Gepubliceerd op

24/11/2015