Testen met Cloudflare

Afbeelding Cloudflare logo

Omschrijving

Om onze dienstverlening verder te verbeteren is Inside .Services begonnen met het testen van Cloudflare. Cloudflare is een zogenaamd Content Delivery Network (CDN) wat er voor zorgt dat de inhoud van de website niet vanaf onze eigen server getoond wordt maar vanaf de razendsnelle servers van Cloudflare, die verspreid staan over de hele wereld.

Niet alleen de snelheid speelt een rol, maar ook de beveiliging. Tussen de bezoeker en onze webserver staan nu de Cloudflare servers en firewall die kwaadwillende bezoekers tegenhoudt. Verder wordt de website stabieler. Het is zelfs zo dat als onze eigen server om een of andere reden niet bereikbaar is de website toch getoond wordt door een van de Cloudflare servers.

Op onze eigen website (deze dus) is Cloudflare al actief en we zien een duidelijker verbetering van de snelheid!
Ongeveer 33 % van de pagina-inhoud wordt uit Cloudflare opgehaald. Dat betekent een flinke vermindering van de belasting op de server.

Neem contact met ons op als u uw website ook wilt laten voorzien van het Cloudflare CDN.

3 jaar later: Cloudflare geeft eigenlijk in de praktijk meer problemen dan dat het winst oplevert. We hebben het gebruik opgegeven en bevelen het niet meer aan voor klanten.

Gepubliceerd op

24/10/2017