Presentatie CD Parijs

Afbeelding CD cover

Omschrijving

Op zaterdagmiddag 25 september a.s. zal een nieuwe improvisatie-cd van Gerben Mourik worden gepresenteerd. Deze is opgenomen in de Saint-Eustache te Parijs, op het beroemde Van den Heuvel-orgel.

Deze keer is er gekozen voor een unieke invalshoek: Thema’s van bekende componisten als Bach, Brahms en Debussy worden in diverse vormen (zoals een variatiereeks, collage of symfonisch gedicht) verwerkt. Verder staan er een romantisch Adagio, een Triptiek op thema’s van Thierry Escaich en een Suite over de volksliederen van Nederland en Frankrijk op het cd-programma.

Deze cd wordt gepresenteerd tijdens een concert in de Bethelkerk te Lunteren, op zaterdagmiddag 25 september om 15.00 uur. De eerste helft van het concert zal bestaan uit de invalshoek van de cd, voor de tweede helft mag het publiek ter plaatse thema’s opgeven. Een mooie gelegenheid om het nieuwe Van den Heuvel-orgel in Lunteren te leren kennen. Ook zal de daar vorig jaar opgenomen cd van Gerben na het concert eveneens verkrijgbaar zijn.
De toegangsprijs is 5 euro (tot 12 jaar gratis). Het adres van de kerk: De Haverkamp 1 te Lunteren

Gepubliceerd op

20/08/2021