Eton Duetta [VERKOCHT]

Omschrijving

Met pijn in het het hart moet ik ook afscheid gaan nemen van mijn geliefde Eton Duetta’s. Ik heb ze jaren (hoewel niet intensief) gebruikt, via mijn Lyngdorf voorversterker, gekoppeld aan aparte eindversterkers voor het laag (NAD THX 218 powerhouse) en mid/hoog (Lyngdorf).

Het laag wordt dus apart aangestuurd; ik gebruikte daar een eindversterker voor maar ik heb ook nog twee Hypex plaatversterkers PSC2.400 Digital (2 stuks) liggen (niet nieuw maar ongebruikt). Elke versterker bestaat uit twee 400W versterkers,m die gebrugd kunnen worden (voor subwoofer gebruik). Ze zijn analoog, maar ook digitaal aanstuurbaar (max 192 kHz) en bevatten een software-instelbare DSP (software aanwezig, laptop via USB met speaker verbinden). De benodigde SpeakOn powerkabels zijn er bij. Nieuwprijs was € 400,- per versterker.

Voor scheiding van midden en hoog is een hoogwaardig passief filter gebruikt waarvoor goede kwaliteit componenten zijn gebruikt. Alle elementen zijn hard-wired verbonden.
De kasten zijn naar voorbeeld van de bouwtekeningen gemaakt door Speaker & Co in Rotterdam, waarna ze van massief eiken (mid/hoog) en eikenfineer (laag) zijkanten zijn voorzien door een timmerman. Helaas heeft een van de mid/hoogkasten een scheur in de eiken bekleding, doordat de speaker een tijdje te dicht bij de CV heeft gestaan…
Alle kasten zijn gebouwd van extra dik MDF en voorzien van interne verstevigingen (loodzwaar dus…)
De baskasten zijn van het gesloten type (dus geen basreflex) en bevatten een uitsparing voor het passieve filter van de mid/hoogkasten. Optimalisatie voor uw kamer kan via de DSP van de Hypex versterkers gerealiseerd worden.

Beide kasten zijn voor zien van Soundcare spikes (M8 en geplakt) die alleen al een leuke waarde vertegenwoordigen.

Alle luidsprekers zijn conform de bouwbeschrijving van Eton. De tekeningen heb ik een keer in goed vertrouwen uitgeleend en nooit meer teruggekregen. De vrouw des huizes had alles bij het oud papier gegooid…

  • Tweeter: ETON ER 4
  • Midrange: ETON 8-472_32 HEX
  • Woofer:.ETON 12-680_62 HEX

De versterker en luidspreker-chassis zijn ook los te koop.

Doe een leuk bod of neem contact op via

Gepubliceerd op

03/09/2021