Tekstfragmenten voor Divi-pagina’s

Tekstfragmenten

Omschrijving

In het kader van de website-optimalisatie hebben wij een plug-in samengesteld voor een probleem waar onze klanten en wijzelf tegenaan liepen: variabele teksten op pagina’s die met de Divi paginabouwer samengesteld zijn.

Het probleem is dat om de teksten op deze pagina’s aan te passen de paginabouwer geopend moet worden wat a. risico geeft op onbedoelde veranderingen in de vormgeving en b. niet erg gebruikersvriendelijk is.
De oplossing werd gevonden in het aanmaken van een Custom Post Type (“Fragmenten”) met een taxonomie “Groep” om de fragmenten te kunnen filteren.
Verder is een shortcode beschikbaar om de fragmenten op de juiste plek in de pagina binnen te halen. Dit alles is door het installeren van één plug-in te realiseren.

In de backend van de website zijn menu-opties aanwezig om de fragmenten te onderhouden. Daarbij kan ook gesorteerd en gefilterd worden op de groep.
Bij de groepering kun je denken aan de naam van de pagina waarop de fragmenten gebruikt worden maar ook aan een groep “Algemeen”.
Binnen het onderhoud van de fragmenten is de gebruikelijke editor beschikbaar zodat het fragment volledig opgemaakt kan worden en niet beperkt is tot platte tekst.
Uiteraard kunnen de fragmenten op meerdere plekken in de website gebruikt worden en hoeven dus niet gekopieerd en dubbel opgeslagen te worden.

Gepubliceerd op

24/05/2022