Quicq afbeeldingscompressie

Afbeelding Afosto

Omschrijving

Onlangs stuitte ik op een nieuwe plugin (Quicq) om afbeeldingen te comprimeren en de meest optimale versie te serveren via een (gratis*) CDN.
Veelbelovend! Dus maar eens testen.

Account

Voor de plug-in geïnstalleerd kan worden moet er eerst een (gratis*) account bij Afosto aangemaakt worden. Na afloop van de test was er geen mogelijkheid het account te verwijderen.

* Gratis: er is een free plan (wel genereus) en ook een trial periode van 14 dagen. Helaas heb je daar niets aan als e.e.a. niet goed werkt.

Test

Op de audio-pagina van deze website staan 20 afbeeldingen. Deze zouden automatisch omgezet moeten worden naar .webp of .avif, en geserveerd vanaf de CDN van Quick, maar dat gebeurde slechts voor 5 van de 20 afbeeldingen. En dan ook nog de kleinste…
Mij viel op dat de niet verwerkte afbeeldingen “lazy-loading” waren. Ik schakelde lazy-loading (standaard vanaf WordPress 5.9) uit. Ook in de caching plug-in (WP Rocket) werd lazy-loading uitgeschakeld. Dat had helaas geen effect.

Support

Mijn supportvraag op de WordPress plug-in repository (https://wordpress.org/support/plugin/quicq/) leverde niet binnen 24 uur een week een antwoord op.

Conclusie

Ik kreeg de plug-in niet goed werkend. Misschien werkt de plug-in niet goed met lazy-loading of caching, maar ik beschouw deze beide wel als noodzakelijk.
Doe dus geen moeite, het zet geen zoden aan de dijk.

Gepubliceerd op

11/08/2022